Specjalistyczny Szpital im. Stanisława Staszica (Piła)

Remont Punktu Przyjęć Planowych
Architektura wnętrz: C2 Centrum Projektowe Magdalena Wilczyńska
Identyfikacja wizualna, komunikacja – projekt i wykonanie: AR Grafiti

Praca dla Specjalistycznego Szpitala w Pile jest przykładem procesu modernizacji i odświeżania wnętrz szpitali. Budynek ten powstał na przełomie lat ‘70 i ’80.  Kilkudziesiętnioletnia historia obiektu, częste relokacje oddziałów, dobudowywanie nowych bloków są bardzo charakterystyczne dla szpitalnictwa. Przed laty nie przykładano zbyt dużej uwagi do dbania o wystrój wnętrz, komfort pacjentów – szpital miał po prostu leczyć. Niestety, skutkowało to budowaniem mało przyjaznych dla pacjenta obiektów. Remont Punktu Przyjęć Planowych w pilskim szpitalu pokazuje, jak wiele można osiągnąć poprzez odpowiednią aranżację wnętrz. Całkowicie odświeżony został hol, poczekalnia pacjentów, toalety, gabinet medyczny.  Stare, nieestetyczne słupy konstrukcyjne pokryte zostały przyjemnymi dla oka grafikami.  Efekt osiągnięty w Punkcie Przyjęć Planowych w Pile udowadnia, że dostosowanie starych obiektów medycznych do obecnych standardów jest możliwe.